Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
This is EstateLite Plone Theme
Esteu aquí: Inici Activitats Culturals 13/11/2017_Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). El llegat arquitectònic a la ciutat de Barcelona

13/11/2017_Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). El llegat arquitectònic a la ciutat de Barcelona

El curs d’extensió universitària Domènech i Montaner. El llegat arquitectònic, polític i cultural a la ciutat de Barcelona és una reflexió al voltant del llegat patrimonial que va deixar l’arquitecte a Barcelona, on va viure i treballar gran part de la seva vida.

Dates:

Del 13 al 22 de novembre de 2017

Lloc:

UNED Barcelona

Av. Río de Janeiro, 56-58

08016 Barcelona

Crèdits:

0,5 crèdits ECTS (en tràmit)

Programa:

dilluns, 13 de novembre:

10:00 - 13:00 h.

Introducció. Orígens familiars i estudis. Les influències de l’arquitectura hispànica i europea en l’obra domenequiana. Gestació estilística i etapes.

Anàlisi de l’arquitectura de Lluís Domènech i Montaner: forma i funció, decorativisme, organicisme i moviment, simbolisme, romanticisme, òptica, estructura i composició, llum, higienisme social i monumentalisme.

dimecres, 15 de novembre:

10:00 - 13:00 h.

Analitzem les obres més importants de Domènech a la ciutat de Barcelona. Torre Simon, Casa Maria Montaner, Editorial Montaner i Simon, l'Hotel Internacional, Castell dels Tres Dragons, Palau Montaner, Casa Thomas, Fonda Espanya, Casa Lamadrid, Casa Lleó Morera i Casa Fuster i Palau de la Música.

dilluns, 20 de novembre:

10:00 - 13:00 h.

Visita comentada Ruta Burgesa Lluís Domènech i Montaner a l’eixample dret de Barcelona.

dimecres, 22 de novembre:

10:00 - 13:00 h.

Anàlisi de l’arquitectura de l’Hospital de Sant Pau a Sant Pau Modernista i visita comentada al recinte.

Inscripcions:

El preu de la inscripció és de 60€


Devolució de l'import de la inscripció: es farà la devolució de l'import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Director:

Ponent:

Carles Sàiz i Xiqués

És llicenciat en història per la Universitat de Barcelona, va fer els cursos de doctorat i té el DEA en Món Contemporani. Des de fa anys s’ha especialitzat en l’estudi de la vida i l’obra de Lluís Domènech i Montaner i ha publicat diferents articles i llibres sobre l’arquitecte. És el president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, dirigeix la revista Domenechiana i també és l’autor dels continguts museogràfics de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.

És professor tutor de la UNED des de l’any 2002 i coordinador del centre UNED Sènior de Canet de Mar.

Dirigit a:

El curs va adreçat al públic en general. Molt interessant per a gestors culturals i guies turístics que vulguin incorporar nous continguts al seu treball professional sobre Lluís Domènech i Montaner.

Objectius:

  • Aprofundir en la vida i obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner a la ciutat de Barcelona.
  • Dotar als alumnes de coneixements i habilitats per tal que puguin identificar i analitzar l'arquitectura de Lluís Domènech i Montaner
  • Oferir una formació de qualitat per a tots els professionals del sector turístic i cultural relacionat amb el patrimoni domenequià de la ciutat de Barcelona

Metodologia:

El curs, de dotze hores, estarà dividit en quatre sessions de les quals tres són lectives -de tres hores cadascuna-, i una es reserva per fer una sortida facultativa.

La metodologia serà participativa i activa. Es pretén que els participants del curs aportin la seva visió, coneixements i experiència.

A cada sessió es recomanarà als alumnes una relació de bibliografia específica sobre el tema per si es volen ampliar els coneixements adquirits.

Avaluació:

La valoració d’aquesta assignatura respon als principis de l’avaluació contínua. Els principals elements per avaluar l'aprenentatge seran l'assistència a més del 80% de les classes lectives i també es tindrà en compte la implicació de l'alumne/a a l'aula.

Informació del Centre:

UNED Barcelona

Av. Rio de Janeiro, 56-58

08016 Barcelona

93 396 80 59

activitats@barcelona.unes.es

arxivat sota:

Avinguda de Rio de Janeiro, 56-58, 08016-Barcelona, Telèfon 93 396 80 59