Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
This is EstateLite Plone Theme
Esteu aquí: Inici Cursos a la fresca

Cursos a la fresca

Apunta't als nostres cursos d'estiu
-18/06/2018_De la pedra al maó,de la fusta al ferro,  de la calç al ciment. Cap a un art industrial. L’arquitectura del ferro a Barcelona

-18/06/2018_De la pedra al maó,de la fusta al ferro, de la calç al ciment. Cap a un art industrial. L’arquitectura del ferro a Barcelona

Què passa quan la construcció està a punt d’abandonar la pedra, la fusta i la calç tradicionals i de substituir-los ràpidament pel ferro, el maó i el ciment? Normalment quan analitzem una obra d’art arquitectònica ho fem des del punt de vista formal i estètic, busquem a quin estil pertany i, potser, la seva funcionalitat, però poques vegades tenim en compte amb quins recursos ha comptat l’arquitecte i en com l’han condicionat. No hem tingut present la relació entre tècnica i art. Prenent com a excusa o cas d’estudi el context de la industrialització catalana, i l’«arquitectura del ferro», aquest curs vol centrar-se en aquesta relació tan sovint oblidada.

Llegir Més

-25/06/2018_ Història i Cinema: els 60’, una dècada prodigiosa

-25/06/2018_ Història i Cinema: els 60’, una dècada prodigiosa

La nostra intenció serà la d’establir un debat obert i interdisciplinari amb la mirada posada en la societat dels anys 60 i els canvis que es van produir a partir dels diferents processos revolucionaris de l’any 1968 (maig francès, primavera de Praga i matança de Mèxic). Cinquanta anys després, el curs proposa una retrospectiva històrica per reflexionar al voltant d’una dècada singular que va determinar una nova orientació de la política i la cultura del segle XX.

Llegir Més

-26/06/2018_Vàclav Havel: teatre, filosofia, política

-26/06/2018_Vàclav Havel: teatre, filosofia, política

Enguany es commemoren els 50 anys de la “Primavera de Praga”. Per a reprimir-la, el govern soviètic de Txecoslovàquia va imposar l’anomenada “normalització”. En aquest context, un jove dramaturg anomenat Václav Havel prendria un protagonisme cada vegada més gran, tot passant pel lideratge del moviment Carta 77 i culminant en la presidència del país, després de la Revolució de Vellut, el 1989.

Llegir Més

02/07/2018_Aplicacions de la Creativitat en Psicologia

02/07/2018_Aplicacions de la Creativitat en Psicologia

El curs descriu els diferents camps d'aplicació de la Creativitat en Psicologia, així com la teoría psicològica de la creativitat en contrast amb les altres teories existents a d'altres disciplines o camps.

Llegir Més

09/07/2018_Escape Room: Psicologia de les diferències individuals i de la personalitat.

09/07/2018_Escape Room: Psicologia de les diferències individuals i de la personalitat.

Les persones que participin en l’activitat tindran tres hores per trobar la manera de sortir de l’aula on estaran tancats. Per aconseguir-ho hauran de resoldre una sèrie de pistes, enigmes i proves que es basaran en el coneixement de les disciplines de la psicologia de les diferències individuals i de la personalitat. Per fer-ho caldrà treballar en equip, gestionar els nervis de la feina contrarellotge, buscar documentació en línia, consultar documents diversos i utilitzar l’enginy i la creativitat. El joc està inspirat en la novelette «El agente Flynn»

Llegir Més

11/07/2018_Teràpia de Conducta Aplicada. Cas d'ansietat

11/07/2018_Teràpia de Conducta Aplicada. Cas d'ansietat

En aquest curs es treballarà l'ansietat, el tipus de afrontament i la seva gestió. Es posaran exemples de casos clínics i s'usessin tant les exposicions com la reestructuració cognitiva per tractar l'ansietat. Com a eina per a les exposicions s'explicarà l'ús de realitat virtual, es portarà equip al curs i es farà una petita demostració d'est. Serà un curs pràctic i participatiu.

Llegir Més

03/07/2018_Iniciació a les tècniques d'intervenció cognitiu-conductual.

03/07/2018_Iniciació a les tècniques d'intervenció cognitiu-conductual.

En aquest curs es farà una introducció a les tècniques cognitiu-conductuals, es posaran videos de les principals tècniques i exemples. Es farà un repàs pel maneig de contingències, familiaritzant amb terminologia conductual i la seva aplicació. S'explicarà les tècniques d'exposició i la seva efectivitat i es presentés les exposicions en realitat virtual, es portarà equip al curs i es mostrés les seves utilitats i efectivitat. És un curs pràctic i participatiu.

Llegir Més

Avinguda de Rio de Janeiro, 56-58, 08016-Barcelona, Telèfon 93 396 80 59