Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
This is EstateLite Plone Theme
Esteu aquí: Inici Cursos a la fresca 4/07/2017_Domènech i Montaner, claus per entendre la seva arquitectura

4/07/2017_Domènech i Montaner, claus per entendre la seva arquitectura

El curs Domènech i Montaner, claus per entendre la seva arquitectura és una reflexió al voltant del llegat patrimonial que va deixar l’arquitecte a les ciutats de Barcelona, Reus i Canet de Mar. Mitjançant un viatge virtual ens passejarem pels seus edificis. Analitzarem les diferents obres i farem aflorar el seu corpus estilístic, el seu caràcter funcional i el seu llenguatge simbòlic, que ens permetrà aprofundir en el desconegut món domenequià.

Data:

4, 5 i 6 de juliol de 2017

De 10:00 a 12:00 hores

Lloc:

UNED Barcelona

Av. Rio de Janeiro, 56-58

08016 Barcelona

Crèdits:

Aquest curs no té reconeixement de crèdits

Programa:

dimarts, 4 de juliol

10:00-12:00 h.

Introducció. Orígens i estudis: la família. Catalunya i el modernisme. Les influències de l’arquitectura hispànica i europea en l’obra domenequiana. Etapes estilístiques i breu apunt de les obres domenequiana més significatives.

dimecres, 5 de juliol

10:00-12:00 h.

Anàlisi de l’arquitectura de Lluís Domènech i Montaner: forma i funció, decorativisme, organicisme i moviment, simbolisme, romanticisme, òptica, estructura i composició, llum, higienisme social i monumentalisme.

dijous, 6 de juliol

10:00 - 12:00 h.

Tour domenequià per Barcelona.

Visita al Palau de la Música. Es farà una visita comentada de 45-50’ al Palau de la Música -amb guia-, un exemple d’arquitectura domenequiana que permet posar a la pràctica tots els coneixements adquirits durant les dues sessions teòriques.

Tour “La Barcelona somiada de Domènech i Montaner” per Ciutat Vella, a càrrec del professor del curs. Es tracta d’una ruta d’uns 40 minuts on es presenta Domènech i Montaner com un urbanista capaç d’imaginar-se i planificar l’espai com un nou centre econòmic, amb edificis institucionals, hotels de luxe, basars i botigues, un nou mercat i un gran teatre. Si el projecte hagués prosperat, avui el centre històric de Barcelona seria l’espai modernista més important d’Europa.

Inscripcions:

El preu de la matrícula és de 50€

Pots formalitzar la inscripció en aquest enllaç

Devolució de l'import de la inscripció: es farà la devolució de l'import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Ponent:

Carles Sàiz i Xiqués és llicenciat en història per la Universitat de Barcelona, va fer els cursos de doctorat i té el DEA en Món Contemporani. És professor tutor de la UNED des de l’any 2002, president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i director de la revista Domenechiana. S’ha especialitzat en l’estudi de l’obra de Domènech i Montaner i ha publicat diferents articles i llibres sobre l’arquitecte. És també l’autor dels continguts museogràfics de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar.

Dirigit a:

El curs va adreçat al públic en general, però també és recomana als estudiants d’humanitats, d’arquitectura i de turisme per ampliar coneixements de la vida i obra de Lluís Domènech i Montaner. També és indicat per a gestors culturals i guies turístics que vulguin incorporar nous continguts al seu treball professional.

Objectius:

- Aprofundir en la vida i obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner com un dels pares del modernisme català.

- Dotar als alumnes de coneixements i habilitats per tal que puguin identificar i analitzar l'arquitectura de Lluís Domènech i Montaner

- Oferir una formació de qualitat per a tots els professionals del sector turístic i cultural relacionat amb el patrimoni domenequià

Metodologia:

El curs, de sis hores, estarà dividit en tres sessions de les quals dues són lectives -de dues hores cadascuna-, i la tercera es reserva per fer una sortida

Més informació:

UNED Barcelona

Av. Rio de Janeiro, 56-58

08016 Barcelona

93 396 80 59

activitats@barcelona.uned.es


arxivat sota:

Avinguda de Rio de Janeiro, 56-58, 08016-Barcelona, Telèfon 93 396 80 59