Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
This is EstateLite Plone Theme
Esteu aquí: Inici Qui som Entitats col·laboradores

Entitats col·laboradores

Aquí pots consultar les activitats i noticies que ens fan arribar les nostres entitats col·laboradores.

2/10/2018_Sessió d'investigació: Acompanyament al sortir de la presó

El Centre d'estudis jurídics i formació especialitzada us convida a una sessió d'investigació

Presentació

En aquesta Sessió es presenten els resultats de dues recerques, becades pel CEJFE al 2017, que parlen del suport a les persones quan surten de presó, un moment cabdal segons tots els estudis internacionals per assegurar la seva reinserció.
La primera recerca, L’acompanyament postpenitenciari professional: una eina de suport per al retorn a la comunitat, explica el funcionament del Servei d’Acompanyament Postpenitenciari, creat el 2015 amb l’objectiu d’atendre persones que surten en llibertat definitiva en situació de vulnerabilitat. Es presentaran els resultats sobre les necessitats detectades i la intervenció més adequada per afavorir la seva reinserció.
La segona recerca, El paper de les famílies en la reinserció de les persones que surten de la presó, analitza com són aquestes famílies, com es gestionen internament i quin tipus de suport proporcionen quan algun dels seus membres és excarcerat. Els autors aporten una visió de gènere molt rellevant ja que són les dones, mares i filles les que porten la càrrega familiar en aquests casos. Les famílies ofereixen suport econòmic i emocional i això els implica un desgast difícil d’assumir si no és amb suport i recursos externs.

Lloc de realització

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Sala d’actes
C/ Ausiàs Marc, 40. Barcelona

Retransmissió en directe

Si no podeu assistir a la sessió, podeu seguir-la en directe o veure-la posteriorment al canal de YouTube del CEJFE: https://youtu.be/sjyo4a7uPFA

Programa

16.00 h:

Inauguració a càrrec de Marta Ferrer Puig, cap de l’Àrea d’Investigació i Formació en Execució Penal del CEJFE.

16.15 h:

Presentació de la recerca L’acompanyament postpenitenciari professional: una eina de suport per al retorn a la comunitat, a càrrec de Núria Iturbe Ferré, directora del Servei d'Acompanyament a la Víctima del Delicte d’INTRESS i Ana Martínez Catena, investigadora del Grup d'Estudis Avançats en Violència, de la UB.


16.45 h:

Presentació de l’estudi El paper de les famílies en la reinserció de les persones que surten de presó, a càrrec d’Aina Ibàñez i Roig, tècnica especialista de suport a la recerca de la UAB i Albert Pedrosa Bou, investigador predoctoral de la UAB.


17.15 -18.00 h:

Col·loqui i fi de la sessió.

Inscripció

Inscripció web. Data límit d’inscripció: 30 de setembre de 2018 o fins que s’exhaureixin les places. Si el sistema us permet fer la inscripció, estareu automàticament admesos.
L’assistència és gratuïta. Posteriorment, es lliurarà certificat d’assistència.

Destinataris

Professionals de l’execució penal, tant de serveis penitenciaris com de mesures penals alternatives, professionals d’entitats del tercer sector, estudiants, i també qualsevol altra persona interessada.

Les recerques publicades pel CEJFE estan disponibles a:

http://cejfe.gencat.cat/ca/recerca/cataleg/

Avinguda de Rio de Janeiro, 56-58, 08016-Barcelona, Telèfon 93 396 80 59