Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
This is EstateLite Plone Theme
Esteu aquí: Inici Qui som Entitats col·laboradores 30/10/2018_Trastorn mental i de conducta a Justícia Juvenil

30/10/2018_Trastorn mental i de conducta a Justícia Juvenil

El Centre d'estudis jurídics i formació especialitzada us convida a una sessió d'investigació

Presentació

En aquesta Sessió es presenten els resultats de tres recerques que parlen del comportament dels joves quan és disruptiu o quan hi ha problemàtica de salut mental i com es pot abordar el seu tractament.
Les dos primeres recerques, que van rebre una beca del CEJFE, pretenen validar instruments de mesura (DSM-5) i explicar aspectes del comportament dels joves (maquiavel·lisme, psicopatia, narcisisme i sadisme) i les seves repercussions.
La tercera recerca aprofundeix en el perfil dels joves que presenten algun tipus de problemàtica de salut mental i han tingut una conducta delictiva per la qual es troben complint una mesura d’internament a la Unitat Terapèutica del CE Els Til·lers.

Lloc de realització

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Sala d’actes
C/ Ausiàs Marc, 40. Barcelona

Retransmissió en directe

Si no podeu assistir a la sessió, podeu seguir-la en directe o veure-la posteriorment al canal de YouTube del CEJFE: https://youtu.be/r-exTC3za_4

Programa

16.00 h:

Inauguració a càrrec de Núria Clèries Nerín, directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.


16.15 h:

Presentació de la recerca Utilitats clínica i forense de l'especificador "amb emocions prosocials limitades" del Trastorn de Conducta del DSM_5 en joves internats en centres educatius, a càrrec de Beatriz Molinuevo Alonso, professora del Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal de la UAB.


16.30 h:

Presentació de l’estudi La tètrada fosca i la predicció de conducta agressiva, antisocial i d’adaptació institucional en joves internats en centres educatius, a càrrec de David Garreta i Muniello, doctorant de la UAB i coordinador de l’Equip Tècnic de Menors de Tarragona.


16.45 h:

Presentació de la recerca Delicte i patologia mental. Estudi de reincidència dels joves amb trastorn mental atesos al sistema de Justícia Juvenil de Catalunya, a càrrec de Maria Ribas Siñol, coordinadora clínica de la Unitat Terapèutica del CE Els Til·lers i Jaume Martinez Mas, psiquiatra de la UT Til·lers.


17.15 -18.00 h:

Col·loqui i fi de la sessió.

Inscripció

Inscripció web. Data límit d’inscripció: 28 d’octubre de 2018 o fins que s’exhaureixin les places. Si el sistema us permet fer la inscripció, estareu automàticament admesos.
L’assistència és gratuïta. Posteriorment, es lliurarà certificat d’assistència.

Destinataris

Professionals de Justícia Juvenil i execució penal en general, professionals d’entitats del tercer sector, estudiants, i també qualsevol altra persona interessada.

Les recerques publicades pel CEJFE estan disponibles a:

http://cejfe.gencat.cat/ca/recerca/cataleg/

arxivat sota:

Avinguda de Rio de Janeiro, 56-58, 08016-Barcelona, Telèfon 93 396 80 59