Select Page
Un viatge inesperat a través de les matemàtiques 2

Un viatge inesperat a través de les matemàtiques 2

Un viatge inesperat a través de les matemàtiques 2

Les Matemàtiques són una de les aventures més apassionants de la vida, que et permeten entendre tot allò que passa al mon de la manera més elegant i alhora més simple possible. Son una manera de pensar i d’expressar una idea. Rere dels estereotips que les defineixen com a irreals, difícils o abstractes, ens adonem que son el vincle que relacionen el que sembla incomprensible amb la realitat quotidiana. Només cal descobrir la seva singularitat.
L’encant dels seus reptes ens porta a analitzar, interpretar i preveure el món que ens envolta.

El curs Un viatge inesperat a través de les Matemàtiques_2 pretén descobrir la vessant més sorprenent de les matemàtiques i observar la seva bellesa quotidiana.

I si et deixes sorprendre donant una oportunitat a les Matemàtiques?

PROGRAMA

SESSIÓ 1: (2 hores) Introducció
Introducció a l’assignatura. Presentació de conceptes matemàtics que ens ajudaran a entendre millor els continguts que s’utilitzaran durant el curs.

SESSIÓ 2 i 3: (4 hores) La trigonometria de Pitàgores si que serveix per alguna cosa
Eina fonamental de la geometria quan no pots mesurar el teu entorn.
• Càlculs indirectes per mesurar distancies, alçades i angles d’elements quotidians.
• Com el teorema de Tales i triangles semblants ens permet aplicar escales tant d’ampliació com de reducció.

SESSIÓ 4 i 5: (4 hores) La geometria en el nostre dia a dia
Els motlles per a pastís i les olles són totes mides específiques i estandarditzades que no existirien si no tinguéssim geometria. Sense geometria, no podríem construir coses, fabricar coses o practicar esports amb molt d’èxit.

SESSIÓ 6: (2 hores) Els desconeguts nombres complexos
Actualment no es qüestiona l’aplicació dels nombres complexos en diversos àmbits, tant científics com industrials o quotidians. Tanmateix, aquest tipus de nombres també ha tingut els seus detractors.
Els nombres complexos s’utilitzen en els circuits elèctrics que porten una impedància associada. La impedància és una magnitud complexa que serveix per a expressar l’oposició que presenten alguns dispositius elèctrics al pas del corrent altern.

SESSIÓ 7: (2 hores) Les inequacions, eines fonamentals per a les empreses: cost mínim i benefici màxim
Un forn artesà fa dos tipus de panets, els integrals i els de cereals. En l’elaboració, a més a més de la farina corresponent, es fa servir llevat de massa mare i aigua. Quants panets de cada tipus es poden fer?
En una granja de pollastres es dona una dieta per engreixar, amb una composició mínima de 15 unitats d’una substancia A i altres 15 d’una substancia B. Quina quantitat s’han de comprar de cada tipus per tal de cobrir les necessitats amb un cost mínim?

SESSIÓ 8 i 9: (4 hores) Els vectors sempre ens indiquen la bona direcció i el sentit correcte
Els vectors són eines matemàtiques fonamentals que es fan servir en molts camps. Des de la física i l’enginyeria fins a la informàtica i l’animació per ordinador, els vectors són essencials per fer càlculs precisos i representar dades de manera efectiva.

SESSIÓ 10 i 11: (4 hores) Les matemàtiques i la física a l’esport
• Per què no ens enfonsem a la neu quan esquiem?
• Per què explota un globus només amb el fregament suau d’una agulla?
• Quin ha de ser l’angle del xut de la pilota per aconseguir marcar un gol?
• Els xocs elàstics de les boles de billar
• Waterpolo i Arquímedes
• F1 i motociclisme desafiant la gravetat
• Submarinisme i la pressió
• Com pots saber si podràs agafar-te a la corda d’un avió que està esperant-te al cim de la muntanya en funció de l’impuls que tinguis?

SESSIÓ 12 i 13: (4 hores) Les matemàtiques i els transports
• Com saber en quin km i en quin instant es creuran 2 vehicles
• Les trajectòries dels avions vs la dels trens i dels cotxes
• Interpretació gràfica de l’espai, la velocitat i l’acceleració
• Com les palanques, els plans inclinats i les politges ens faciliten la nostra vida

SESSIÓ 14 i 15: (4 hores) El so i l’òptica “música i fotografia”
• Quan el so dels objectes en moviment varia en funció de si s’acosten o s’allunyen (Efecte Doppler)
• Eco i vibracions per mesurar distàncies
• Deformacions de les imatges reals (lents i miralls)
• La refracció per poder pescar amb èxit
• Comportament de les ones per aconseguir els diferents sons

BIBLIOGRAFIA i WEBGRAFIA

Matemàtiques 2n Batxillerat – BESORA I TORRADEFLOT,JORDI. McGraw-Hill,2016

Física 2n Batxillerat – PEÑA SAINZ, ÁNGEL I GARCIA PÉREZ, JOSÉ ANTONIO. McGraw-Hill, 2018

Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials 2n Batxillerat – BESORA I TORRADEFLOT,JORDI. – McGraw-Hill, 2016

Ponent:

Núria Planet. Professora-tutora  de la UNED Sènior de Canet de Mar

Hores lectives:

30 hores

Dies i hora:

Dilluns de 18:00 a 20:00 hores

Calendari:

Febrer 5, 12, 19, 26
Març 4, 11, 18
Abril 8, 15, 22, 29
Maig 6, 13, 27
Juny 3

Lloc:

Aulari CRTTT – Escola de Teixits
Plaça Indústria, sn
03860 Canet de Mar (Barcelona)

 

Inscripció:

Descarrega i omple la fitxa d’inscripció i adjunta una fotocòpia del DNI.
Aquesta fitxa s’ha de portar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar i fer el pagament.

Pagament:

Pots fer el pagament amb targeta de crèdit a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar o pots demanar a l’Oficina que et generin una carta de pagament per anar al Banc.
En ambdues  modalitats cal que el resguard de pagament s’adjunti a la documentació que es lliuri al registre de l’Ajuntament de Canet de Mar.
 
Un cop feta la matrícula, si per qualsevol motiu es vol anular, s’haurà de comunicar mitjançant instància a l’Ajuntament de Canet de Mar abans de l’inici del curs, per tenir dret a la devolució del 50% de l’import.

 

Tornar a oferta Sènior

Més informació al Centre:

UNED Canet de Mar
Edifici Vil·la Flora
Gavarra, s/n
03860 Canet de Mar (Barcelona)
93 795 46 25
info@canet.uned.es

Bill Evans i el pianisme de jazz modern

Bill Evans i el pianisme de jazz modern

Història de la Música: Bill Evans i el pianisme de jazz modern

La incidència de la música en el món occidental és un actiu important dins la cultura de la nostra civilització. Cal ser conscients del què la música ha representat i representa dins l’art i la cultura, del pes específic que té. La música és una de les arts alhora més utilitzada (cal no oblidar la incidència que té la música popular en la nostra societat), però segons com també és molt desconeguda, si ens referim a la poca acceptació que pugui tenir la música culta o el jazz en segons quins estrats de la societat. Segurament aquest desconeixement és degut a aquesta doble vessant que té: per una banda un fort component artístic, creatiu, sensorial i per l’altre un component tècnic-científic, que, sovint, l’allunya de les oïdes avesades a les tonades més populars i lleugeres.
Per això, creiem que és necessari insistir en el coneixement de segons quins estils que, per la seva importància tant artística com històrica, han condicionat el desenvolupament de la història musical de la nostra cultura. També creiem que és importat a l’hora d’assimilar la rellevància i grandesa d’aquestes, fer esment als fets que van portar a què aquests estils es desenvolupessin. La biografia del personatges, del músics, dels intèrprets i, en molts casos els fets extra musicals que van propiciar els diferents estils o bé els que se’n van derivar, són molt importants a l’hora d’entendre’ls, valorar-los i apreciar-los. També és important la incidència que la música ha tingut cap a les altres arts; cinema, pintura, literatura…
La figura de Bill Evans, protagonista central d’aquest curs, encara que no molt coneguda a nivell popular, ha estat cabdal pel desenvolupament del jazz modern i més concretament pel pianisme de jazz modern. No podríem entendre pianistes com Keith Jarret, Chick Corea o Herbie Hancock sense l’eclosió, a finals dels 50’s, d’aquest grandíssim instrumentista, compositor i creador. No només això: és possible que la gran figura de Miles Davis i, fins i tot la deriva del jazz, haguessin estat diferents sense la seva influència.

Tampoc es pot entendre Bill Evans sense tenir en compte el desenvolupament del jazz, la seva història des dels seus inicis fins arribar al bebop. Evans va saber absorbir i sintetitzar tota la música que el fascinava i en va crear un estil propi que va condicionar a la gran majoria de pianistes que varen venir després.
Pianista d’una alta preparació clàssica, va saber combinar la improvisació i fraseig jazzístic amb les harmonies provinents dels clàssics més moderns: Debussy, Straviski, Ravel, Scriabin, Granados, etc., i com a resultat en va sorgir un estil elegant, intel·ligent, subtil i seductor que va ser l’eix vertebrador, el pal de paller del pianisme modern en el jazz l’últim terç del segle XX.
Creiem doncs que l’assignatura “Bill Evans i el pianisme de jazz modern” pot ajudar a prendre consciència de la importància que aquest personatge ha tingut dins la història del jazz i de la funció clau que ha desenvolupat. A la vegada també pot ajudar a entendre més l’essència d’aquest estil i valorar l’aportació que, amb el pas del temps, hi han anat impregnant els grans moduladors d’aquest gènere universal des que va sorgir a New Orleans a començaments del segle XX fins l’actualitat.
A part de la matèria més específica, és a dir, del tractament de les obres des de diferents punts de vista, també es farà una introducció històrica tant del context (la situació espacial i temporal, el període, els corrents artístics) com del compositor/músic/intèrpret o temàtica en si. També es tractaran els fets extramusicals que estan relacionats amb el personatge o l’obra i que d’alguna manera ajuden a entendre i comprendre més el perquè de la seva existència i de la seva creació.
D’altra banda s’extrauran les parts més representatives i/o més il·lustratives de les obres per a fer-ne anàlisis des de diferents perspectives: formal, instrumental, melòdic, harmònic, etc., acompanyades com és natural d’audicions, visualitzacions i interpretacions en directe per part del professor, que exemplificaran i mostraran el material d’una forma més comprensible i entenedora.

PROGRAMA

Dels orígens del Jazz fins al Bebop (4 sessions)

1. Context social a Estats Units a finals del XIX
2. Antecedents del Jazz
2.1. Negro Spirituals
     2.2. Work songs
     2.3. Blues
     2.4. Ragtime
3. Primers estils
     3.1. Jazz de New Orleans
     3.2. Dixieland
4. El jazz a Chicago
5. L’era del Swing
6. El Bebop
7. El Cool-Jazz
8. El Hard-Bop

Els “Estàndards” de jazz (2 sessions).

Concepte, història, context, anàlisi, audició i visualització d’alguns dels estàndards més coneguts del jazz americà.

Bill Evans i el pianisme de jazz modern (3 sessions)

1.Biografia del compositor
2.Fets biogràfics del compositor relacionats amb la seva vida artística
3.Fets extra-musicals relacionats amb la seva vida artística
4.El trio de jazz modern
5.Continguts de l’obra i les interpretacions: (instrumentació, forma, caràcter, etc.)
6.Anàlisi parcial d’algunes obres i interpretacions
7.Repercussió i influència de les seves obres i interpretacions dins del seu context i dins la història del jazz i de la música en general
8.Audicions i visualitzacions d’aquest material.

Concert-màster de finals de curs (1 sessió).

BIBLIOGRAFIA

Historia de la música occidental. Donald J. Grout (Alianza Música)

Diccionari de la música. Roland de Candé (Edicions 62)

Curso de formas musicales. J. Zamacois (Labor)

Música y palabras. Rafael Esteve (Océano)

Vida y música de Bill Evans. Petter Pettinger (Globalrythm)

Historias curioses del jazz. Lawrence Lindt (Ma non troppo)

Miles Davis y Kind of Blue. Ashley Fahn (Trayectos)

Miles, la autobiografia. Miles Davis / Quincy Troupe (Alba)

Enciclopèdia “Maestros del jazz” (Planeta Agostini)

Jazz. La historia completa. Julia Rolf (Ma non troppo)

Historia del jazz moderno. Frank Tirro (Ma non troppo)

Jazz. Merwin Cooke (Ediciones Destino)

Atlas de la música (Alianza Atlas)

Música. Magda Güell, Lys Vilà (Barcanova)

El lenguaje de la armonia. Lluís Vergés (Boileau)

Si Beethoven pogués escoltar-me. Ramon Gener. ARA llibres.

L’amor et farà immortal. Ramon Gener. ARA llibres.

Para entender la música. Manuel Valls.

Musicofília. Relatos de música y cerebro. Oliver Sacks.

Música. La historia visual definitiva.DK

Música y cultura. Cristobal Halfter+3. Edelvives.

Una historia de la música. Lucien Rebatet. Omega.

Jazz en espanyol. Derivas hispanoamericanas. Julián Riesga. SGAE.

Jazz en España. Antoni cortés Izquierdo. EdictOrália Música.

La sinfonia de la libertad. Antoni Batista. Debate.

Femení i singulars. Històries de dones i música. Victoria Palma. Huygens editorial

Una historia natural del piano. De Mozart al jazz moderno. Stuart Isacoff. Ed. Turner.

Ponent:

Xavier Dotras. Professor-tutor  de la UNED Sènior de Canet de Mar

Idioma:

Català

Hores lectives:

30 hores

Dies i hora:

Dimarts de 18:00 a 20:00 hores

Calendari:

Febrer 6, 13, 20, 27
Març 5, 12, 19
Abril 2, 19, 16, 23, 30
Maig 7, 14, 21

Lloc:

Aulari CRTTT – Escola de Teixits
Plaça Indústria, sn
03860 Canet de Mar (Barcelona)

 

Inscripció:

Descarrega i omple la fitxa d’inscripció i adjunta una fotocòpia del DNI.
Aquesta fitxa s’ha de portar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar i fer el pagament.

Pagament:

Pots fer el pagament amb targeta de crèdit a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar o pots demanar a l’Oficina que et generin una carta de pagament per anar al Banc.
En ambdues  modalitats cal que el resguard de pagament s’adjunti a la documentació que es lliuri al registre de l’Ajuntament de Canet de Mar.
 
Un cop feta la matrícula, si per qualsevol motiu es vol anular, s’haurà de comunicar mitjançant instància a l’Ajuntament de Canet de Mar abans de l’inici del curs, per tenir dret a la devolució del 50% de l’import.

 

Tornar a oferta Sènior

Més informació al Centre:

UNED Canet de Mar
Edifici Vil·la Flora
Gavarra, s/n
03860 Canet de Mar (Barcelona)
93 795 46 25
info@canet.uned.es

Canet de Mar: del modernisme al noucentisme

Canet de Mar: del modernisme al noucentisme

Història de l’art: Canet de Mar: del modernisme al noucentisme

Canet de Mar és un dels pobles de Catalunya que concentra, en molt poc espai, una quantitat important d’edificis modernistes i noucentistes que van ser projectats per arquitectes de primera línia. El naixement d’una burgesia a Canet de Mar, vinculada a la indústria del mitjó, va contribuir sens dubte a impulsar la transformació més important del centre de la població, primer amb grans mansions modernistes i a inicis de segle XX també amb les noucentistes així com també es va començar a fer el primers eixample del poble, amb l’obertura nous carrers, grans avingudes i la gestació d’edificis de nova planta adreçats als nous serveis que van endinsar el municipi a l’època més moderna i hegemònica.

PROGRAMA

Sessió 1: El modernisme: conceptes generals i contextualització històrica a Canet de Mar.
Un art total: anàlisi dels nous materials aplicats a l’arquitectura: el maó industrial, l’escultura, la vitralleria, la ceràmica aplicada, els terres hidràulics, l’estuc i la forja.

Sessió 2: L’arquitectura de Lluís Domènech i Montaner. Anàlisi de la seva obra com a pare del modernisme català.

Sessió 3: Sortida comentada als edificis de Domènech i Montaner a Canet de Mar.
Anàlisi i comentaris de les obres de Canet que representen les tres etapes de Domènech i Montaner: la primera: Ateneu de Canet (1885), la segona: Casa Roura (1892) i la darrera, la Casa Domènech (1919).

Sessió 4: Josep Puig i Cadafalch, un dels grans del modernisme. El projecte de reforma del Santuari de la Misericòrdia (1896), la urbanització del parc del Santuari de la Misericòrdia (1896) i el projecte de l’Hotel-restaurant (1896) i el complex industrial de la fàbrica Joan Carbonell Paloma (1899).

Sessió 5: Sortida comentada als edificis Josep Puig i Cadafalch. Fàbrica Carbonell i Parc del Santuari de la Misericòrdia

Sessió 6: Eduard Ferrés i Puig, l’arquitecte municipal del Maresme i també de Canet de Mar. Escorxador municipal (1908), Vil·la Flora i la Casa Alsina Roig (1909).

Sessió 7: Francesc Fargas Margenat i Josep Font i Gumà. Casa Puxan (1914) i Casa Fló (1912).

Sessió 8: Pere Domènech i Roura. Casa Juli Font (1909), Fàbrica Jover (1910), Fàbrica Floris Busquets (1915), Casa Serra Pujadas (1918), Casa Floris (1918), Fàbrica Bachs (1921), Casa Serra (1922).

Sessió 9: L’escultura modernista: Visita comentada al cementiri de Canet on hi trobem escultures de Pagès i Serratosa, Josep Llimona, Pau Gargallo, etc… i panteons dels arquitectes Domènech i Montaner, Eduard Ferrés i d’altres.

Sessió 10: La ceràmica aplicada a l’arquitectura a Canet de Mar. El vitrall emplomat a Canet de Mar. El mobiliari modernista i noucentista a Canet i els interiors de les cases.

Sessió 11: L’embelliment de l’espai urbà: espais públics, arquitectura monumental i modernitat.

Sessió 12 L’anti“modernitat” del noucentisme. Conceptes generals i contextualització històrica a Canet de Mar.

Sessió 13: Rafel Masó i Valentí, l’arquitecte de les comarques Gironines. Vinculació amb Canet de Mar. Comentarem la seva obra de transició al noucentisme: Cooperativa La Canetense (1923) i Casa Renau (1929).

Sessió 14: Lluís Planas Calvet. Biblioteca Popular (1919), Casa Bachs (1923) i Casa Ybern (1919).

Sessió 15
Visita guiada pel modernisme i el noucentisme popular de Canet de Mar.

BIBLIOGRAFIA

AAVV: Rafael Masó i Valentí. Arquitecte (1880-1935). Girona: Fundació La Caixa, 2006

BALLART CLOS, Joan (2006): “Els edificis industrials de Canet de Mar”. A: El Sot de l’Aubó, núm. 12 p. 15-21

BALLART CLOS, Joan: (2006): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca (1a part). Dels inicis a començaments del segle XIX.” A: El Sot de l’Aubó, núm. 18 , p. 14-19.

BALLART CLOS, Joan (2007): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca (3a part). L’arribada de l’energia elèctrica.” A: El Sot de l’Aubó, núm. 20, p. 30-36.

BALLART CLOS, Joan (2007): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca. 4a part. L’energia elèctrica (continuació)” A: El Sot de l’Aubó, núm. 21, p. 49-57

BALLART CLOS, Joan (2007): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca. 5a part. Els primers anys del segle XX.” A: El Sot de l’Aubó, núm. 22, p. 13-17. BALLART CLOS, Joan (2008): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca 6a. part. Del 1902 al 1912.” A: El Sot de l’Aubó, núm. 24, p. 23-28.

BALLART CLOS, Joan (2008): “Alguns aspectes de la indústria tèxtil canetenca. 7a part (del 1913 al 1923)”. A: El Sot de l’Aubó, núm. 25, p. 13-17.

FERRER i PADRÓ, Xavier: Eduard Ferrés i Puig: arquitecte. Vilassar de Mar: Ajuntament de Vilassar, 1997

FIGUEROLA BERNAL, Òscar (2006): “La indústria ara fa 100 anys: Canet, vila industrial 1898-1914.” A: El Sot de l’Aubó, núm. 18, p. 20-27

SÀIZ I XIQUÉS, C. (1997). La Passejada… per la història de Canet. Canet de Mar, Edicions Els 2 Pins. SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2017): “La Mancomunitat i la política cultural i educativa a Canet”, A: El Sot de l’Aubó, núm. 18, p. 19

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (1999): “Catalanisme i política cultural. Els orígens de la biblioteca de Canet”. A: Àmbit, núm. 41, p. 37-39

SÀIZ I XIQUÉS, Carles: Guia Històrica de Canet de Mar. Canet de Mar: Edicions Els 2 Pins, 2002

SÀIZ, Carles (Co): Canet de Mar. Història i arquitectura. Canet de Mar: Edicions Els 2 Pins, Centre d’Estudis Canetencs, Ajuntament de Canet de Mar, 2009.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2012): «La fàbrica Jover, Serra i Cia de Canet de Mar.» A: El Sot de l’Aubó, núm. 42, p. 21-28.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2014): “Les estructures d’Estat de la Mancomunitat de Catalunya.
Un projecte de modernització cultural i educativa a Canet de Mar.” A: El Sot de l’Aubó, núm.49.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2006): “L’empremta modernista de Josep Puig i Cadafalch. A: El Sot de l’Aubó, núm. 18, p. 38-45

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2007): «El llegat arquitectònic de Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar.» A: El Sot de l’Aubó, El, núm. 21, p. 4-21.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles: Lluís Domènech i Montaner (1848-1923).El llegat arquitectònic, polític i cultural a Canet de Mar. Canet de Mar: Edicions Els 2 Pins, 2008.

SÀIZ, Carles (Co): Canet de Mar. Història i arquitectura. Canet de Mar: Edicions Els 2 Pins, Centre d’Estudis Canetencs, Ajuntament de Canet de Mar, 2009.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2010): «Una obra pionera del modernisme català: L’Ateneu de Canet de Mar.» Sot de l’Aubó, El, núm. 33, p. 3-10.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2011): «L’arquitectura funerària de Lluís Domènech i Montaner. El llegat modernista dels cementiris de Canet de Mar, Comillas, Barcelona i Reus.» A: Sot de l’Aubó, El, núm. 38, p. 19-23.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2014): «El Castell de Sant Florentina. Lluís Domènech i Montaner i la ‘restauració en estil’ de la Casa Forta de Canet». A: Domenechiana, número 2-3, p. 102-130.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2004): “Els orígens de l’edifici de l’Odèon”. A: El Sot de l’Aubó, núm. 10, p. 10-17

SÀIZ I XIQUÉS, Carles. “Marià Serra i Font i Lluís Domènech i Montaner. Higienisme, urbanisme i modernitat en el Canet de Mar d’inicis de segle XX.” A: Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, 2017, Núm. 11 , p. 185-193.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2015): «La Casa Roura de Canet de Mar i els tallers de producció artesanal del Castell dels Tres Dragons. El primer modernisme de Lluís Domènech i Montaner». A: Domenechiana, núm. 6, p. 9-53.

SÀIZ I XIQUÉS, Carles (2015): “Amor al Trabajo. L’empresari Miquel Ybern i el seu llegat a Canet de Mar”, A: El Sot de l’Aubó, núm. 55, p. 12-21.

Ponent:

Carles Sàiz. Professor-tutor  de la UNED Sènior de Canet de Mar

Idioma:

Català

Hores lectives:

30 hores

Dies i hora:

Dimecres de 18:00 a 20:00 hores

Calendari:

Febrer 7, 14, 21, 28
Març 6, 13, 20
Abril 3, 10, 17, 24
Maig 8, 15, 22, 29

Lloc:

Aulari CRTTT – Escola de Teixits
Plaça Indústria, sn
03860 Canet de Mar (Barcelona)

 

Inscripció:

Descarrega i omple la fitxa d’inscripció i adjunta una fotocòpia del DNI. 
Aquesta fitxa s’ha de portar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar i fer el pagament.

Pagament:

Pots fer el pagament amb targeta de crèdit a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Canet de Mar o pots demanar a l’Oficina que et generin una carta de pagament per anar al Banc. 
En ambdues  modalitats cal que el resguard de pagament s’adjunti a la documentació que es lliuri al registre de l’Ajuntament de Canet de Mar.
 
Un cop feta la matrícula, si per qualsevol motiu es vol anular, s’haurà de comunicar mitjançant instància a l’Ajuntament de Canet de Mar abans de l’inici del curs, per tenir dret a la devolució del 50% de l’import.

Tornar a oferta Sènior

Més informació al Centre:

UNED Canet de Mar
Edifici Vil·la Flora
Gavarra, s/n
03860 Canet de Mar (Barcelona)
93 795 46 25
info@canet.uned.es